Om oss

Generellt om företaget

Bra Kakel har funnits sedan 2009. Vi startade ett showroom för kakel och klinkers på Storgatan 41 för enbart för arkitekter, entreprenörer och fastighetsföretag. Men vi märkte snart att fler privatpersoner kom och besökte oss genom rekommendation från våra kunder.

Efter mer än 50 år tillsammans i branschen så kände vi enbart för att arbeta med den kommersiella sidan. Trycket från privatsidan ökade hela tiden, vi sa många gånger nej till privatförsäljning. Vi insåg ganska snart att vi var tvungna att gå in på den marknaden. Djungeltelegrafen hade satt igång ”Bra Kakel har rätt design för rätt pris”

År 2010 tog vi ett beslut att börja leta efter nya lokaliteter för vår verksamhet. En fastighet på Tagenevägen 2, i Hisings Backa förvärvades. Idag har vi samlat hela verksamheten under ett och samma tak. Butik, showroom, proffsbutik, lager och kontor.

Kakel

Kärnvärde

Bra Kakel har ett nytänkande om hur en kakelbutik ska se ut. Vår butik är annorlunda än våra kollegors utställningar i branschen. Bra Kakel har idag 6 olika inspirationsmiljöer som visas i helhet, resten är dragmontrar som är specialbeställda från Italien. I Italien och andra sydligare länder säljs keramiken på detta sett, varför inte i Sverige?

Vår utställning

Vår utställning är uppbyggd så att den passar både privatkunder, plattsättare och arkitekter. Hos oss hittar ni och kan köpa allt inom kakel, klinker, mosaik, men även natursten, plattor samt verktyg och tillbehör för plattsättning såsom diamantverktyg, fix och fog. Allt för att ni skall kunna uppfylla era drömmars badrum, kök och övriga utrymmen!

Hos oss hittar ni bland annat leverantörer såsom Atlas Concorde, BASF AB, Byggtillbehör AB, Chipa Gres Cotto D’este, Emil Ceramica, Fondovalle, Mosaico, Norstone Europé, Zebra och Villeroy & Boch m.m.

Vi ger dig inspiration och hjälper dig med idéer och förverkligar era drömmar! Vi är inte störst, men kreativa och prisvärda. Vårt motto är rätt design till rätt pris!

Välkommen in och inspireras!

kakel