Vad är granitkeramik?

Granitplattor är ett starkt och hållbart alternativ till traditionellt kakel och klinkerplattor som har blivit allt populärare i svenska hem de senaste åren.

För att tillverka granitkeramik pressas sand, lera och fältspat ihop under extremt högt tryck och eldas sedan vid höga temperaturer. Resultatet är en kompakt, hållbar och mångsidig produkt som fungerar lika bra i köket som i hallen eller terrassen.

Granitkeramik är ett av de mest hållbara ytmaterialen som finns och dess motståndskraft gör att den kan anpassa sig till utrymmen som är mycket utsatta för yttre påverkan.

Med mycket låg vattenabsorption (<0,5%) står granitkeramik mycket bättre emot mat, syror och rengöringsprodukter än de flesta naturstenar som kalksten och marmor.

Materialet används därför flitigt i offentliga miljöer som köpcentra och utomhusgångar, men är minst lika effektivt i kök, badrum och hallar som i hemmiljöer.

Granitkeramik kan glaseras, målas, tryckas eller lämnas naturligt.

Polerad, texturerad eller matt för att fånga känslan eller efterlikna andra material eller helt enkelt granitkeramik.

 vår hemsida erbjuder vi en mängd olika varianter och design, inklusive exakta kopior av allt från kolmårdsmarmor och gotländsk kalksten till italienska Carrara eller råbetong och cement. Det finns ett brett sortiment, minst sagt många möjligheter.

Plattor har också olika ytstruktur beroende användningsområde och utrymme.